Брнабић: Опада дискриминација мањинских група, има још посла

Ана Брнабић (фото: РТВ, youtube, printscreen)
Ана Брнабић (фото: РТВ, youtube, printscreen)

Извор: Танјуг, РТС, 10. мај 2018. године

Премијерка Ана Брнабић председавала је трећи пут седницом Савета за националне мањине и поручила да се политика Владе заснива на толеранцији, поштовању права националних мањина и њиховом интегрисању у ширу друштвену заједницу.

Ана Брнабић је истакла значај Савета за националне мањине и навела да је ниво дискриминације мањинских група и припадника националних заједница у опадању, али да мора још много тога да се уради да би Србија постала потпуно инклузивно друштво, саопштила је Канцеларија за сарадњу с медијима Владе Србије.

Брнабићева је представнике националних савета националних мањина упознала са пројектом Адресног регистра који заједно реализују Републички геодетски завод, "Пошта Србије", Стална конференција градова и општина и локалне самоуправе.

"Ажурирање адресног регистра је још један од важних корака у правцу увођења реда у држави и модернизацији државне управе у Србији. На овај начин ће грађанима и привреди бити омогућене ефикасне и лако доступне услуге које пружа држава", истакла је премијерка.

Рекла је да је јавна расправа о Нацрту закона о изменама и допунама Закона о националним саветима националних мањина спроведена у периоду од 29. марта до 18. априла 2018. године.

У јавној расправи су, како је навела, учествовали државни органи, органи АП Војводине, национални савети националних мањина, политичке странке и покрети, удружења, грађани и појединци.

Брнабићева је подсетила на план да се до краја ове године одрже и избори за националне савете националних мањина.

фото: РТВ, youtube, printscreen

Коментари

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.