Трибина „Етички стандарди, професионализам и поверење грађана у мањинске медије”

Извор: Pančevo.MOJKraj.rs, 14. мај 2018. године

Трибина за уреднике и новинаре медија на језицима националних мањина биће одржана у понедељак, 14. маја у 13 сати у НИУ Либертатеа у Жарка Зрењанина 7, Панчево.

У сарадњи са интернет сајтом “Комшијске новости” а уз подршку Фонда за отворено друштво Србија, Савет за штампу организује трибину на којој планирају да разговарају о мањинским медијима, о жалбама грађана на писање медија, о одговорности локалних и онлајн медија и изазовима професионалног извештавања.  

Додатно ће бити речи о могућој сарадњи, односу грађана према мањинским медијима и улози Националних савета националних мањина као оснивача медија. 

Планирамо да упознамо учеснике трибине са радом Савета за штампу везаним за онлајн медије, о “Смерницама за примену Кодекса новинара Србије у онлајн окружењу”, наводи се у позиву организатора трибине.

Учествују:
Гордана Новаковић, генерална секретарка Савета за штампу, Нику Чобану, директор НИУ “Либертатеа” и члан Националног савета румунске националне мањине у Србији задужен за област информисања, Тамара Скрозза и Петар Јеремић, чланови Комисије за жалбе и Валентин Мик, новинар у НИУ “Либертатеа”.

 

Коментари

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.