Припреме за изборе савета националних мањина

Извор: Данас Аутор: ФоНет, 14. јун 2018. године

Министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић и председник Републичке изборне комисије Владимир Димитријевић потписали су данас Споразум о утврђивању спецификације планираних трошкова за изборе чланова савета националних мањина који ће бити одржани ове године.

Ружић је, како је саопштило Министарство, рекао да је поптисивање Споразума почетак припрема за спровођење избора који ће бити расписани током августа, а одржан најкасније у новембру ове године.

После потписивања Споразума у Скупштини Србије, Ружић и народна посланица Љибушка Лакатош разговарали су са посланицима и представницима националних савета о новинама предложеним у Закону о националним саветима националних мањина, у односу на Посебан бирачки списак.

„Како бисмо још транспарентније и ефикасније спровели изборе, направили смо нову апликацију за Посебан бирачки списак коју ћемо ставити у функцију већ за ове изборе“, рекао је министар.

Ружић је подсетио представнике националних савета националних мањина да је упис у Посебан бирачки списак на добровољној бази и да је важно да на време информишу грађане о могућностима уписа, као и да они који су уписани своје податке провере на време, наводи се у саопштењу.

Коментари

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.