Очување наших различитости

Извор: Дневник, Ж. Б, 24. јул 2018. године

Арадац ће у петак, 27. јула, бити домаћин друге по реду културне манифестације под називом „Чуваркућа".

 

 

Манифестацију организује Центар за развој цивилног друштва из Зрењанина, у сарадњи са Фондацијом 021 из Новог Сада. 

Реч је о приредби културно едукативног карактера, која има за циљ да допринесе бољем разумевању и сарадњи различитих националних, верских и културних заједница Војводине, посебно оних које нису често видљиве у јавности.

Посетиоци ће моћи да виде изложбу слика, разне рукотворине и производе домаће радиности, али и да уживају у наступима културно - уметничких друштава и локалним специјалитетима. 

Слике су, иначе, настале у ликовној колонији на којој су сликари у аутентичном сеоском амбијенту стварали на тему мултикултуралности Војводине и војвођанске културе.

У колонији, одржаној на Салашу 137, учествовали су сликари Борђе Ковачев, Борђе Беара, Марта Киш Бутерер, Павел Поп, Берђи Ачаи, Даниела Морариу, Доминика Морариу и вајар Андреја Васиљев Баћо. Изложба ће бити постављена у просторијама Месне заједнице, а отварање ће пратити културни и забавни програм на Тргу палих бораца 1. Планиран је и културно - уметнички програм, дегустација традиционалних колача, продајне изложбе рукотворина и гастрономских производа.

Програм почиње у 15 часова, отварањем изложбе слика. 

У културно - уметничком програму учествују арадачке „Мешкарке”, млади рецитатори на словачком и српском језику из ОШ „Братство"и Културно - просветно друштво „Младост". Посетиоци ће, такође, моћи да дегустирају старинске посластице: херовке, трутуле и друге.

Коментари

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.