Малишани уче русински језик

Извор: Дневник, 30. јул 2018. године     

У оквиру манифестације „Под крошњама на Штранду” малишани ће ове седмице на најлепшој градској плажи имати прилику да уче русински језик, а на провери знања након прошлонедељних радионица румунског језика прво место и ваучер у вредности 7.000 динара освојила је Лариса Антонић.

Друго место и вредносни ваучер од 5.000 динара додељен је Вукашину Бубањи и треће место и ваучер у вредности 3.000 динара припао је Илији Обрићу. 

Радионице су намењене деци од пет до 12 година, кроз које она добијају основна знања о мањинским језицима, што их може даље подстаћи да факултативно похађају наставу језика мањинских заједница, коју готово свака новосадска школа има у понуди. Радионице се одржавају сваког радног дана између 19 и 20 часова у близини кошаркашког терена на Штранду. 

Ово је шеста година како Градска библиотека , Херор Медиа Понт и Центар за развој мањинских и локалних медија успешно организују овај програм који промовише језике и културе мањинских заједница које живе у Војводини. Како наводе организатори, деца су веома заинтересована да упознају језике и културу мањинских заједница, за шта заслуге припадају и родитељима, јер их доведе на радионице. 

Провера знања стеченог током ове седмице у виду квиза биће одржана у суботу на Фрушкој гори, на локалитету који се зове Рим, у срцу шуме. На радионицама о језицима мањинских заједница полазници уче и како да се понашају и бораве у природи. 

Све информације могу се наћи на Фејсбук страници “Под крошњама на Штранду”. Спонзори манифестације обезбедили су наградни фонд који чине ваучери за куповину школског прибора. 

Покровитељи манифестације су Покрајински секретаријат за образовање, управу, прописе и националне заједнице и Управа за културу Града Новог Сада.

Коментари

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.