ЛСВ: Медији мањина угашени

Извор: танјуг, 17. септембар 2018. године

 

 

Лига социјалдемократа Војводине (ЛСВ) саопштила је данас да је процес приватизације локалних медија практично укинуо информисање на језицима националних заједница у већини градова и општина Војводине.

ЛСВ додаје да је стога залагање Министарства државне управе и локалне самоуправе Србије за побољшање положаја националних заједница у великој мери само декларативно, што показује и чињеница да су, како се наводи у саопштењу те странке, "нестале на десетине медија који су информисали на језицима националних заједница".

Надлежни у овом важном владином ресору већ две године говоре о знатном побољшању амбијента у којем живе припадници националних заједница, каже ЛСВ и додаје да то, међутим, није реално стање ствари.

Министар Бранко Ружић саопштио је да је расподељено 21,8 милиона динара из Фонда за националне мањине, наводи ЛСВ и пита - на којим ће то медијима националне заједнице бити информисане када су нестале на десетине њих који су информисали на језицима мањина.

"Информисање на језицима националних заједница је у лошем стању, а Србија мора учинити бројне кораке у правцу побољшања стања, ако жели да успешно заврши преговоре са Европском унијом", закључује се у саопштењу ЛСВ.

Коментари

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.