Форум младих у Приштини: На трибини представљен лист “Зрењанин”

Извор: Лист Зрењанин, 17. април 2019. године

У Приштини је од 11. до 14. априла одржан V Балкански форум младих у организацији Фондације Конрад Аденауер. Скуп је приређен како би се пружила шанса младим људима да поделе различита искуства уз учешће локалних и међународних говорника. Акценат је био на суседској сарадњи међу државама региона, а што представља један од најзначајнијих задатака у процесу придруживања Европској унији.

У оквиру Форума је организован и округли сто о теми „Како медији доприносе добрим комшијским односима“. Учесници су били: Далибор Бубњевић, генерални директор и главни и одговорни уредник листа „Зрењанин“, Serbeze Haxhiaj, новинарка јавног сервиса РТК, као и Драган Секуловски, извршни директор Удружења новинара Северне Македоније.

Далибор Бубњевић је указао да је лист „Зрењанин” најтиражнији регионални недељник и да доприноси толернацији у локалној заједници тиме што објављује странице и на мањинским језицима (мађарски, румунски, словачки и хрватски). Такође, упознао је учеснике о медијској сцени у Србији и притиску којем је био изложен од председника одбора Народне скупштине Србије.

Коментари

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.