Више новца из буџета за подршку националним мањинама

Извор: РТВ, 22. мај 2019. године

За потребе финансирања 22 национална савета и Савеза јеврејских општина, за 2019. годину у буџету Србије обезбеђена су средства у висини од 255 милиона динара, што је за 10 милиона динара више у односу на 2018. Годину", изјавила је данас Сузана Пауновић, директорка Канцеларије за људска и мањинска права Владе Србије.

Пауновић је нагласила да је подршка унапређењу положаја националних мањина обезбеђена и кроз средства Буџетског фонда за националне мањине где је за ову годину, за пројекте у области културе, опредељено 30 милиона динара.

Пауновић је подсетила да је за финансирање рада националних савета националних мањина у периоду од 2013. године до данас из јавних средстава издвојено више од 15 милиона евра.

Коментари

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.