Припадници српске и хрватске мањине желе бити мост сарадње

Извор: РТВ, Аутор: Сандра Иршевић, 18. јун 2019. године

Припадници српске мањине у Хрватској и хрватске у Србији желе бити мост сарадње и развијању бољих односа између све земље, рекао је лидер Самосталне демократске српске странке посланика у Хрватском сабору Милорад Пупавац. 

Састанак је организовало Хрватско национално вијеће (ХНВ), Заједничко вијеће опћина и Српско народно вијеће у Хрватској, уз подршку фудбалских националних савеза Србије и Хрватске, са циљем да се одржи фудбалска утакмица у Таванкуту између мањина поменуте две земље, као и да се разговара о будућој сарадњи.

Сарадња у области културе, образовања, као и прекограничних пројеката била је тема разговора на састанку у Суботици између представника српске мањине у Хрватској и хрватске у Србији. Обе мањиске партије боре се за бољи живот и веће остваривање мањинских права.

На састанку је закључено и да је неопходно да се чешће организују овакви састанци, а договорена је и конкретна сарадња у области образовања, тачније за размену ученуника између две земље. Време је да се пређе са речи на дела.

Након сусрета у ДСХВ-у Пупавац и Жигманов састали су се и са градоначелником Суботице, Богданом Лабаном у Плавој Сали Градске куће, као и са представницима удружења избеглих и прогнаних Срба из Хрватске. Након тога, од 18 часова одржаће се фудбалска утакмица између хрватске и српске мањине, у Србији и Хрватској.

Коментари

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.