Деца и млади на новосадској плажи уче знаковни и језике националних заједница

Извор: Н1, 2. јул 2019. године

Деца и млади узраста од 5 до 19 година у Новом Саду имаће до краја јула прилику да на градској плажи уче знаковни и језике националних заједница које живе у Војводини.

Са идејом да деци приближе те језике, како би се лакше одлучили да их похађају у школи, акцију већ седму годину заредом организују Градска библиотека, Центар за развој мањинских и локалних медија и агенција Херор медиа понт.

Ове године радионице ће се одржавати на мађарском, словачком и словеначком језику.  

"Нама је намера да децу охрабримо, да им приближимо језик мањине на начин да без морања овде долазе. Опуштена је атмосфера, деца науче у току недеље више од 100 речи и тај језик више није њима стран", каже Наташа Херор из Центра за развој мањинских и локалних медија.

Коментари

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.