Пауновић: Континуиране мере за унапређивање права мањина

Aутор: РТВ, датум: 06. август 2019. године

Она је приликом представљања 11. по реду извештаја о спровођењу Акционог плана за остваривање права националних мањина рекла да је од 77 носиоца активности 61 доставило своје прилоге, и то чини 79 одсто одзива, наведено је у саопштењу Канцеларије.

Пауновић је додала да је 50 јединица локалних самоуправа доставило своје прилоге и да је у извештавању учествовало и 12 савета за међунационалне односе.

"Подаци које добијамо од локалних самоуправа доприносе јаснијој слици коју извештаји представљају, јер оне најбоље познају потребе и изазове са којима се сусрећу припадници националних мањина на локалу", оценила је Пауновић.

Она је навела да скоро половина националних савета није доставила своје прилоге о доспелим активностима за овај извештајни циклус и да овај сегмент мора бити унапређен.

Позвала је националне савете да се активно укључе у процес извештавања што подразумева њихову обавезу у погледу достављања прилога за извештаје.

Једанаести циклус извештавања отпочео је 1. и трајао до 22. марта ове године и обухватио активности у периоду од јануара до краја марта ове године.

Пауновић је навела да је до сада израђено и јавно представљено десет извештаја о спровођењу овог стратешког документа, да је достављено укупно 1.013 прилога, и да је 73 одсто активности из Акционог плана у потпуности реализовано или се континуирано реализује закључно са овим извештајем, прецизирала је Пауновић.

Представљању извештаја присуствовали су представници националних савета националних мањина, државних и покрајинских органа и институција, Народне скупштине, независних тела, међународних и организација цивилног друштва, наводи се у саопштењу.

Коментари

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.