Новац за 91 пројекат из области културе и очувања културних вредности мањина

Аутор: Радославка Жигић, Извор: РТВ, 24. септембар 2019. године

Из Фонда за мањине Министарства државне управе и локалне самоуправе ове године је додељено 30 милиона динара удружењима и невладиним организацијама националних мањина које живе у Србији, за пројекте из области културе и очувања културних вредности мањина. Стигле су 372 пријаве, а комисија за доделу средстава је одабрала 91 пројекат за чију реализацију ће бити додељен новац.

Прошле године финансирани су пројекти из области информисања на језицима мањина, за шта је из буџетског фонда било издвојено 21,8 милиона динара, док је 2017. за ове пројекте укупно било намењено 1,8 милиона.

Један од добитника је и Ромски културни центар, невладина организација која се бави продукцијом, дифузијом и промоцијом ромске културе. РКЦ је средства добио за организацију Фестивала ромске културе и активизма "ФРКА".

Центар за демократију и едукацију "ДОЛИНА" добио је 150 хиљада динара за организацију концерта на ком ће бити промовисани албански таленти из бујановачке музичке школе.

Када су у питању мањине, прошлу годину је обележило доношење сета мањинских закона, као и избори за 22 савета националних мањина.

Коментари

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.