Покрајинска влада доделила 312 милиона динара листовима мањина

Извор: Бета, 10. фебруар 2020. године

Покрајинска секретарка за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић данас је у Покрајинској влади уручила уговоре за суфинансирање листова на језицима националних мањина чији су оснивачи национални савети, вредне 312 милиона динара.

"Информисање на језицима националних мањина један је од најзначајнијих приоритета Покрајинске владе", казала је Драгана Милошевић.

Она је навела да су у претходне три и по године, од када траје мандат актуелне Покрајинске владе, та средства увећана са 264 милиона на 312 милиона, са жељом и тенденцијом да буду још већа.

И данас су, као и претходних година, уручени уговори за 22 месечна, недељна и дневна листа која издаје девет издавачких кућа - Мађар со, Хет нап, Хлас људу, Либертатеа, Руске слово, Хрватска ријеч, Буњевачки информативни центар, Ридне слово и Македонски информативни и издавачки центар.

Драгана Милошевић је додала да су ти уговори један од показатеља да Покрајинска влада преко ресорног секретаријата брине о националним мањинама и очувању њиховог идентитета, језика, писма и културе.

Директор Новинско-издавачке установе "Либертатеа" Нику Чобану захвалио је у име девет издавачких кућа на језицима националних мањина и рекао да би без подршке Покрајинске владе њихов опстанак био угрожен и да је зато управо тај партнерски однос државе веома битан у очувању националног идентитета на овим просторима.

Коментари

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.