Мировић: Подржавамо очување идентитета хрватске мањине

Игор Мировић (фото: Прес биро Покрајинске владе, Јутјуб
Игор Мировић (фото: Прес биро Покрајинске владе, Јутјуб
Игор Мировић (фото: Прес биро Покрајинске владе, Јутјуб

Извор: Б92, Танјуг, 23. јул 2020

Председник Покрајинске владе Игор Мировић и представници Хрватског националног савета у Србији сагласни су у оцени да је међусобна сарадња добра.

Рекао је да је нарочито успешна у областима културе и информисања.

На састанку, који је одржан данас у Покрајинској влади, оцењено је и то да је обнова Спомен-куће бана Јосипа Јелачића у Петроварадину, здања чији је један део уступљен Хрватском националном савету, значајан корак у очувању идентитета хрватске заједнице.

Мировић је истакао да Покрајинска влада својим програмима пружа значајну подршку очувању и развоју идентитета хрватске мањине у целини и навео да та подршка неће изостати ни у будућности, саопштено је из Покрајинске владе.

Делегацију Хрватског националног савета предводила је председница Јасна Војнић која је изразила уверење да ће успешна сарадња бити настављена.

Састанку су присуствовали и председник Демократског савеза Хрвата у Војводини Томислав Жигманов, члан Хрватског националног савета у Србији и управник Фондације "Спомен дом бана Јосипа Јелачића“ Горан Каурић и потпредседник Хрватског националног савета за Срем Дарко Вуковић.

Коментари

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.