Уџбеници за прваке који похађају наставу на босанском језику поклон од Турске

Извор: Бета, 18. август 2020. године

Бошњачко национално веће (БНВ) је саопштило данас да ће ученици првог разреда који ће наставу похађати на босанском језику, своје уџбенике добити на самом почетку школске године.

БНВ је за децу која ове школске године уписују први разред у настави на босанском језику обезбедило бесплатан комплет уџбеника.

Уџбеници за прваке су донација Републике Турске који су одобрени на иницијативу БНВ, а реализацију ове донације ће спроводити Веће у сарадњи с канцеларијом Турске развојне агенције (TIKA) са седиштем у Београду.

Издавачка кућа „Klett“ из Београда обавестила је БНВ да су комплети уџбеника за први разред у настави на босанском језику одштампани и да су у процесу припреме за доставу Већу које ће их поделити школама.

Коментари

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.