Програм на мађарском Радио Новог Сада кренуо из нове зграде

Извор: РТВ, 14. октобар 2020. године

Након 21 године подстанараског живота, данас је свечани дан за нашу кућу. Наиме, данас почиње емитовање прве радијске емисије из нове зграде РТВ-а на Мишелуку.

Тачно у девет часова и три минута емитован је сигнал програма Радио Новог Сада на мађарском језику.

Прва емисија јесте радијска емисија „Гласник средом“ колега из мађарске редакције. То значи да ће они од данас константно емитовати програм одавде. Како кажу, то је значајан корак за њих али и за програм и слушаоце који су им и у претходном периоду указивали поштовање.

Према речима главног и одговорног уредника Програма на мађарском језику Андраша Густоња, овај програм почео је емитовање 29.новембра 1949. године, када су на једном таласу емитовани и остали програми.

Данас, како каже Густоњ у редакцији ради 35 чланова и емитују програм 24 сата дневно. Од пресељења у нове просторије очекују пре свега квалитетнији сигнал и бољу чујност и квалитетније радне услове.

После колега из радија, у наредном периоду сукцесивно ће се у нову зграду селити и друге редакције и службе наше куће.

Од полагање временске капсуле, која је обележила почетак радова на темељима старе зграде срушене у нато бомбардовању, прошле су две године. Нова зграда има 17.350 квадратних метара. Из 5 телевизијских и 6 мултифункционалних радијских студија биће емитован програм на српском и 15 језика националних мањина.

Коментари

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.