Фестивал украјинског дечијег стваралаштва у Кули

фото; Пиксабеј

Извор:Дневник Аутор:С.К-ч   7.12.2022. године

„Веселка” - надметање, игра, креативност 
На Фестивалу украјинског дечјег стваралаштва „Веселка“, II. по реду, који је одржан у Културном центру у Кули учествовала су културно уметничка друштва из средина у којима живе Украјинци, а осим фолклора посетиоци су могли да виде и изложбу дечјих и ликовних радова, као и такмичење певача и рецитатора.  
Председник општине Кула Дамјан Миљанић нагласио је да је сарадња са представницима украјинске националне заједнице изузетно добра. 
- Кула је домаћин и Националном савету Украјинаца и Културно уметничком друштву „Иван Сењук“ и управо су они у организацији овог фестивала. Био је ово сјајан догађај, веома важан за нашу локалну заједницу - истакао је Миљанић. - Културно уметничко друштво „Иван Сењук“ из године у годину све више расте, а ми смо обезбедили добре услове за рад и наставићемо на томе да радимо. 
Председник Културно уметничког друштва „Иван Сењук” Филип Пронек казао је да је фестивал двојаког карактера, односно да се састоји из такмичарског и ревијалног дела. 
- Први део фестивала је такмичење, где деца у две узрасне категорије, од првог до четвртог и од петог до осмог разреда, приказују своје стваралаштво у рецитовању, певању и сликању рекао је Пронек.
- Други део свечани концерт који је ревијалног карактера и где учествују сва друштва.
 
У саставу жирија били су галеристкиња из Културног центра Снежана Давидовић, затим украјински делатник са ових простора Јарослав Комбиљ и професор хармонике у Школи за основно музичко образовање Бојана Футо. 
Манифестацију је посетио амбасадор Украјине у Србији Володимир Толкач, а међу гостима су били представници Савеза Украјинаца Румуније.
Коментари

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.