У Новом Саду по шести пут манифестација „Под крошњама на Штранду“

10. јул 2018. године

Манифестација “Под крошњама на Штранду” коју организују Градска библиотека у Новом Саду, Херор Медиа Понт и Центар за развој мањинских и локалних медија почеће у понедељак, 16. јула на новосадској плажи Штранд и трајаће до 11. августа ове године.

Циљ ове манифестације је промовисање језика, културе и обичаје мањинских заједница које живе у Војводини.

Кроз језичке радионице, које се одржавају сваког радног дана од 19 до 20 часова у Библиотеци на Штранду, деца узраста од 5 до 12 година имаће прилику да науче 20-так појмова дневно и да се упознају са културом и обичајима мађарске, румунске и русинске мањинске заједнице.

Организаторка ове манифестације Наташа Херор, је изјавила за сајт “Комшијске новости” да је новина од ове године учење знаковног језика.

 “Намера нам је да упознамо децу са знаковним језиком, јер је знаковни језик матерњи језик особа које имају неки степен оштећења слуха”, рекла је Наташа Херор.

Суботом се одржавају квизови провере знања стеченог током недеље. Како је један од циљева овог догађаја и промовисање активног боравка у природи, и ове године у сарадњи са Шумском заједницом Беочин, квизови ће бити одржавани на локалитету Рим, које је у у власништву ове заједнице.

Више информација о манифестацији можете видети на Фејсбук страници “Под крошњама на Штранду.”

Коментари

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.