Конкурси

Конкурс за Годишњу награду НДНВ-а за изузетне резултате у извештавању на језицима националних мањина

20. септембар 2017. године

Конкурс за награду отворен је за све новинаре/ке који су у периоду између 1. јануара и 15. децембра 2017. године објавили најмање три медијска прилога на неком од језика националних мањина у којима се, на високо професионалан и етичан начин, промовишу вредности толеранције, мултикултуралног друштва и интеркултуралне комуникације, односно критички указује на политичке и друштвене девијације.

 

Пракса веб новинарства за новинаре српских медија и организација у региону

Извор: УНС, 25. август 2017. године

Удружење новинара Србије (УНС) расписује конкурс за новинаре српских медија и представнике организација и удружења Срба из региона за студијски боравак и десетодневну бесплатну обуку у УНС-у и редакцијама у Србији.

Конкурс за финансирање програма и пројеката националних савета националних мањина

16. август 2017. године

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне заједнице је расписао конкурс за суфинансирање активности, програма и пројеката националних савета националних мањина у области основног и средњег образовања у АП Војводини за 2017. годину.

Конкурс за најбоље медијске прилоге о европским интеграцијама
Удружење новинара Србије (УНС) расписује конкурс за новинаре српских медија и представнике организација и удружења Срба из региона за студијски боравак и десетодневну бесплатну обуку у редакцијама у Србији.
Конкурс за најбољи прилог о Словацима – награда Ана Њемогова Коларова

5. мај 2016. године

Конкурс за најбољи медијски производ о словачкој националној мањини у Србији је у току, а расписао га је Национални савет словачке националне мањине. Конкурс за доделу награде “Ана Њемогова Коларова” ће трајати до 15. јула 2016. Награда се додељује за новинарски прилог (штампа, радио, ТВ, интернет) који се бави животом Словака у Војводини.

Суфинансирање пројеката у области заштите нематеријалног културног наслеђа