Прес Клипинг

Кратка анализа односа медија према Ромима повратницима и мигрантима

Извор: Центар за истраживање јавних политика, 3. авуст 2017. године

Центар за истраживање јавних политика и Форум Рома Србије припремили су кратку анализу односа медија према Ромима повратницима и мигрантима. Анализом су обухваћени прилози објављени у штампаним и електронским медијима и на вебсајтовима од 15.01.2017. до 15.03.2017. са кључним речима „мигранти“, „реадмисанти“ „повратници“ и „лажни азиланти“. Неки од главних резултата су:

Завршена је друга недеља манифестације “Дунав прича 7 прича / Под крошњама на Штранду”

Извор: Heror Media Pont, 31. јул 2017. године

Квизом провере знања словачког језика завршена је друга недеља манифестације “Дунав прича 7 прича / Под крошњама на Штранду” коју пету годину за редом организују Библиотека Града Новог Сада, Херор Медиа Понт и Центар за развој мањинских и локалних медија.

 

Манифестација која промовише учење језика мањинских заједница

Извор: Heror Media Pont, 13. јул 2017.

Градска библиотека у Новом Саду у сарадњи са агенцијом Heror Media Pont и Центром за развој мањинских и локалних медија пету годину за редом заједнички организује манифестацију “Под крошњама на Штранду”.

Увести програм на албанском и влашком језику

Извор: Дневни, 6. јул 2017. године

Област јавног информисања на мањинским језицима изузетно је важно политичко, друштвено и културно питање, којем се у периоду израде важећих медијских закона и Медијске стратегије за период од 2011. до 2016. године није посвећивала адекватна пажња.

Златни јубилеј ТВ програма на мађарском језику

Извор: РТВ, 3. јул 2017. године

Какви су били почеци, ко су били пионири ТВ програма на мађарском језику? Којим темама су се бавиле емисије током седамдесетих и осамдесетих? Какав је био развојни пут мађарске редакције до данашњих дана? Пола века мађарског ТВ програма у 15 епизода, сваког другог понедељка у 16.20 – само на РТВ 1.

У Димитровграду одржан округли сто на тему „Информисање на бугарском језику“

Извор: far.rs, аутор: Д. Јеленков, 9. јун 2017. године

У Едукативно-образовном центру у Димитровграду 2. јуна је у организацији Интернет портала „Фар“, Мисије ОЕБС-а у Србији, Амбасаде Републике Бугарске у Србији и Независног друштва новинара Војводине одржан округли сто на тему „Информисање на бугарском језику“. 

Семинар за новинаре: „Слобода изражавања, право на приватност и медијска етика“
Школа у насељу Словака без словачког

Извор: Урош Дражевић, pancevo.mojkraj.rs 31.мај 2017.

 

Истраживање Комшијских новости: Мање запослених, а једнако садржаја на мањинским језицима
За листове мањина 264,8 милиона

2.фебруар 2017.године, Извор: Блиц