Прес Клипинг

ЛСВ: Медији мањина угашени

Извор: танјуг, 17. септембар 2018. године

 

За пројекте националних мањина 21,8 милиона динара

Извор: Танјуг, 14. септембар 2018. године

Влада посвећена унапређењу положаја права мањина

Аутор: Танјуг, Извор: РТВ

Директорка владине Канцеларије за људска и мањинска права Сузана Пауновић упознала је високог комесара за националне мањине ОЕБС-а Ламберта Занијера са активностима из Акционог плана за остваривање права националних мањина, истичући да израда и праћење активности из овог акционог плана показује на најбољи могући начин чврсту опредељеност Владе да се закони који се односе на остваривање права националних мањина у пуној мери примењују.

 У Новом Саду обележен буњевачки празник „Дужијанца”

Извор: Дневник, Аутор: Л. Радловачки, 24. август 2018. године

Традиционална, пета манифестација „Дани буњевачке културе” одржана је јуче у Новом Саду, а неколико десетина учесника обучених у народне ношње, уз звуке тамбурице прошетало је најужим центром града и заиграло коло. На тај начин обележили су свој празник „Дужијанца”, у оквиру којег је и пратећа изложба на „Трибини младих” Културног центра Новог Сада која је отворена за посетиоце до 26. августа. 

Расписивање избора за националне савете мањина

Извор: РТВ, Аутор: Танјуг, 17. август 2018. године

Министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић данас ће расписати изборе за националне савете националних мањина, саопштено је из тог министарства.

За викенд Словачке народне свечаности, пренос на РТВ

Извор: РТВ, Аутор: Милан Кулик, 8. август 2018. године

57. Словачке народне свечаности одржаће се 10. - 12. августа у Бачком Петровцу. Програм пратећих догађаја је почео у недељу, 5. августа.

Избори за националне савете биће 4. новембра

Извор: rtv.rs, 2. август 2018. године

Министар за државну управу и локалну самоуправу Бранко Ружић потврдио је данас да ће избори за савете националних мањина бити расписани за 4. новембар и позвао је припаднике националних мањина да се упишу у бирачки списак.Избори ће бити расписани средином месеца, додао је Ружић гостујући на РТС.

 

Малишани уче русински језик

Извор: Дневник, 30. јул 2018. године     

У оквиру манифестације „Под крошњама на Штранду” малишани ће ове седмице на најлепшој градској плажи имати прилику да уче русински језик, а на провери знања након прошлонедељних радионица румунског језика прво место и ваучер у вредности 7.000 динара освојила је Лариса Антонић.

Очување наших различитости

Извор: Дневник, Ж. Б, 24. јул 2018. године

Арадац ће у петак, 27. јула, бити домаћин друге по реду културне манифестације под називом „Чуваркућа".

 

Избори за националне савете у новембру

Аутор: С. Бишевац, Извор: Данас, 5. јул 2018. године

Министарство државне управе и локалне самоуправе и Републичка изборна комисија почели су припреме за спровођење избора за националне савете националних мањина.