„Медаља заслуге за Македонију“ председнику македонског националног савета Борчету Величковском

21. јул 2016. године

На свечаној церемонији у Охриду, председник Републике Македоније Ђорђе Иванов одликовао је четворо Македонаца из дијаспоре за њихов лични допринос на промовисању македонског идентитета, културе, традиције и језика. Међу лауреатима био је и председник македонског националног савета Борче Величковски, који је са поносом примио ово признање као подстрек за даљи и још успешнији рад.

 

 

Ова значајана медаља је један од осам највиших одликовања и признања у Македонији, које на основу Закона о одликовању и признањима Републике Македоније додељује председник државе.

Медаља заслуге додељује се појединцима за њихову посвећеност и ангажованост, што посебно доприноси афирмацији Републике Македоније у свету, за разлику од „Повеље Републике Македоније“ коју је као признање за институцију добио Национални савет македонске националне заједнице са седиштем у Панчеву, 2013. године.

Оваква и слична признања додељују се на основу предлога Комисије за одликовања и признања председника Републике Македоније, као стално радно тело председника македонске државе, састављена од председника државе и 14 члана.

„Сви ви, жива сте веза Македоније у свету. Ви, успешни појединаци и организације у дијаспори, Ви сте наши амбасадори у областима културе, уметности, образовања, науке“, изјавио је овим поводом председник Македоније Ђорђе Иванов.

З. Л.

Коментари

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.