У Владичином Хану отворен најсавременији тренинг центар на југу Србије „Connection”

20. јун 2013. године

Извор: еКапија


Центар за развој Јабланичког и Пчињског округа отворио је у Владичином Хану најсавременији тренинг центар на југу Србије „ Connection“.

Како је саопштио цeнтар за развој, Центар за размену информација о прекограничној економској сарадњи – Centre for Exchange of Information on Cross.Border Economic Cooperation (Connection) у оквиру кога је направљен тренинг центар, је пројекат реализован средствима Европске уније кроз ИПА програм прекограничне сарадње Србија – Бугарска. Вредност пројекта је 450.000 ЕУР, док су партнери и су-финансијери на пројекту били општина Владичин Хан и Бугарска привредна комора из Софије.

- Почетна идеја, са којом смо конкурисали а затим и реализовали овај пројекат, била је жеља да се на југу Србије направи место где ће привредници и будући привредници из региона моћи да добију информације о прекограничној економској сарадњи али место које ће служити и за организацију свих других видова тренинга, саветовања и пословних сусрета. Намерно смо за место, где ће се Центар налазити, одабрали општину Владичин Хан, која се налази на Коридору 10 и омогућава лак приступ како људима из региона тако и из пограничних подручја – каже Татјана Панић Живковић, менаџер пројекта.

Објекат тренинг центра је површине 350 м2. У приземљу се налази конференцијска сала, а на спрату специјализоване тренинг сале опремљене савременом компјутерском опремом, као и помоћном ИТ опремом и едукативним софтверима за особе са различитим врстама инвалидитета-физичким, сензорним, интелектуалним или емотивним.

Почетна идеја за реализацију оваквог пројекта била је подстакнута потребом да се омогући особама са инвалидитетом да присуствују тренинзима и обукама којима до сада нису могли, због непостојања просторија опремљених на начин који им омогућава несметано учествовање.

Сврха Центра „ Connection“ је да обезбеди место за тренинге и пружање информација о прекограничној сарадњи за привредне предузетнике, особе са инвалидитетом и друге друштвено-економске категорије. Он ће допринети друштвеном и економском развоју, пре свега, бугарско-српског пограничног региона, кроз стварање повољнијег пословног амбијента за инвеститоре и побољшање приступа информацијама о прекограничној сарадњи. У ту сврху развијен је и wеб портал и он-лине библиотека која ће бити стављена на располагање свим заинтересованим странама, а Центар за развој и пратнери из Бугарске привредно-индустријске коморе су у предходној години заједно организовали низ сусрета предузетника у Србији и Бугарској – наведено је у саопштењу.

Како се додаје, Центар за развој Јабланичког и Пчињског округа овим пројектом остварује свој примарни циљ стварања бољих услова за развој сектора економије и малих и средњих предузећа у региону, стварајући место где ће се лакше долазити до информација о прекограничној сарадњи али уједно и омогућава, у нашој земљи још увек недовољно сагледаној групи особа са инвалидитетом, остваривањ својих потреба Будући пројекти Центра за развој наслањаће се на резултате овог пројекта за који се стварају услови за бољи живот људи на југу Србије.

Be Sociable, Share!

 

Коментари

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.