Ружић: Буџетски фонд за националне мањине увећан 12 пута

Извор: Танјуг, 7. мај 2018. године

Министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић је подсетио да је на прошлој седници Савета за националне мањине одлучено да информисање на језицима националних мањина остане приоритетна област за финансирање и у 2018. години из Буџетског фонда за националне мањине.

Фонд је у односу на претходну годину увећан 12 пута и сада износи 21,8 милиона динара, навео је министар.

Додао је да је 7. маја расписан конкурс за доделу средстава из Буџетског фонда за националне мањине за програме и пројекте из области информисања на језицима националних мањина у 2018. години.

Вршилац дужности директора Канцеларије за људска и мањинска права Сузана Пауновић представила је шести извештај о спровођењу Акционог плана за остваривање права националних мањина.

Истакла је да је у току израда и Седмог извештаја чије је представљање планирано за почетак јуна.

Коментари

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.