Брнабић: Национални савети мањина задовољни нацртом закона

Извор: Танјуг, 11. мај 2018. године

Председница Владе Ана Брнабић изјавила је данас да су представници националних савета националних мањима задовољни предложеним нацртом закона о националним саветима националних мањима. Брнабић, која је председница Републичког савета за националне мањине, рекла је да је на јучерашњем састанку са њиховим представницима разговарала о том законском предлогу.

- Важно ми је било да чујем њихово мишљење, они су у великој мери задовољни, а ресорно министарство је прихватило велики број њихових предлога. До краја маја имаћемо још један састанак са министром Бранком Ружићем и представницима националних савета - рекла је премијерка новинарима у Суботици.

Она је навела да је на седници било речи и о адресном регистру, и да би до краја септембра требало да буду готови елаборати за све локалне самоуправе, како би све улице добиле име, а затим и РГЗ одредио кућен бројеве.

- Треба да дамо мањинама прилику да се укључе у комисије о именовању улица - рекла је Брнабић.

Она је подсетила да је у току конкурс за финансирање медија на језицима националних мањина и позвала их да искористе средства.

Коментари

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.