За викенд Словачке народне свечаности, пренос на РТВ

Извор: РТВ, Аутор: Милан Кулик, 8. август 2018. године

57. Словачке народне свечаности одржаће се 10. - 12. августа у Бачком Петровцу. Програм пратећих догађаја је почео у недељу, 5. августа.

Данас Словачке народне свечаности представљају важан културни али и туристички догађај а њихову организацију већ неколико година уназад потписују Општина Бачки Петровац, Матица Словачка и Национални савет словачке националне мањине.

Ова централна манифестација Словака у Србији је место на коме ће и ове године за три дана посетиоци моћи да виде бројне изложбе, посете разне концерте, позоришне представе и културно-уметничке програме на којима се на најбољи начин представљаја културни живот Словака у Србији.

Уједно народне свечаности су повод за разноразна сусретања. Са циљем презентовања најзначајнијих достигнућа из разних области, сваке године се у оквиру манифестације организује сусрет словачких студената који студирају на домаћим универзитетима или у иностранству.

Могућност да размене искуства у оквиру народне свечаности имају и учитељи на Сусретима словачких учитеља.

Словачке народне свечаности већ традиционално окупљају велики број посетиоца, како Словака из наше земље тако и из иностранства, једном речју, све оне који желе да упознају културу и традицију Словака на овим просторима. Директан пренос можете пратити у петак у 20 часова на нашем другом програму.

Коментари

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.