У бирачком списку мањина 507.183 бирача

Извор: Политика, 21.октобар 2018. године   

Министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић је донео Решење о закључењу Посебног бирачког списка националних мањина, којим је утврђено да је у тај списак уписано укупно 507.183 бирача.

Од тог броја, њих 462.759 остварује бирачко право на непосредним изборима за чланове 18 националних савета, који ће бити одржани 4. новембра.

Они ће гласати на 926 бирачких места које је утврдила Републичка изборна комисија, а за четири мањине које чланове националног савета бирају путем електронске скупштине уписано је 44.424 бирача, саопштило је ресорно министарство, а преноси Танјуг.

Сви грађани с бирачким правом, припадници националних мањина, настављају несметано да се уписују у Посебан бирачки списак до 31. октобра у поноћ.

Коментари

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.