Покрајинска влада издвојила 16 милиона динара за дигиталну припрему за малу матуру на језицима националних мањина

Извор: 021.rs, 10. април 2020. године 

У оквиру наставе на даљину која се спроводи на територији Републике Србије услед пандемије вируса КОВИД-19, а у циљу што ефикаснијег укључивања у савремене облике учења и жељи да помогне малим матурантима да обнове градиво од петог до осмог разреда, на сајту rtv.rs, у одељку "Дигиталне припреме за малу матуру", ученици сваког радног дана могу да погледају избор од три до укупно две стотине задатака, у склопу емисије "Ја бирам".

Видео прилози обухватају задатке из седам предмета градива за полагање мале матуре и емитују се почев од првог априла.

”На сајту РТВ Војводине од данас су доступни и титловани прилози на језицима националних мањина, који су намењени осмацима како би обновили градиво из кључних предмета, а снимани су у оквиру емисије ”Ја бирам”. Покрајинска влада за овај пројекат издвојила је 16 милиона динара. Веома је важно да и ученици који наставу прате на језицима националних мањина имају могућност да исту прате на свом матерњем језику и да не заостају у школском градиву,”  изјавио је потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице Михаљ Њилаш.

Предавачи су наставници основних и средњих школа, као и факултета, а сваки задатак је, уз објашњење предавача, праћен анимираном илустрацијом која ученицима помаже да се подсете чињеница и већ усвојених знања.

Радио-телевизија Војводине прошле недеље отпочела је емитовање школских часова за осмаке са платформе "Моја школа", Радио-телевизије Србије. Предавања су такође титлована на језике националних мањина.

Задаци се могу пратити на http://rtv.rs/matura и на Јутјубу.

Коментари

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.