Буњевци о избору Жигманова за министра

Фото: Пиксабеј

Извор:Ју ЕКО Суботица Аутори: Редакција 31.10.2022. године

Саопштење Националног савета буњевачке националне мањине поводом именовања Томислава Жигманова за министра Министарства за људска и мањинска права, које преносимо у целости:

„Национални савет буњевачке националне мањине изражава дубоко поверење у Устав и законе Републике Србије. На основу истих, Национални савет буњевачке националне постоји, ради и напредује већ 19 година, као аутохтона и призната национална мањина.

Подршком Владе Републике Србије, покрајинских органа, градова Суботице и Сомбора, буњевачки језик је уведен као службени.Због тога верујемо да министар Жигманов неће имати никакве могућности наштетити буњевачкој заједници, што је раније често изјављивао у медијима.Полагањем заклетве министар Жигманов признао је Устав и законе Републике Србије, а самим тим и буњевачку националну мањину, која је интегрални део правног система ове државе.

Национални савет буњевачке националне мањине наставља радити и даље на заштити свих Буњевки и Буњеваца и на чувању свог националног идентитета у сарадњи са државним органима као и међународним институцијама које штите права националних мањина. ”

Коментари

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.