Новинарска пракса

фото: пиксабеј

 Извор : РТ Војводина 1 , Аутори: Редакција  10.11.2022.године

1876

Јожеф Клем, в.д. генералног директора РТВ-а и Јосип Ивановић, декан Учитељског факултета на мађарском језику у Суботици, потписали су данас Уговор о сарадњи који ће допринети бољем информисању на мађарском језику у Војводини.

Студенти Учитељског факултета на мађарском језику у Суботици са смера комуникологије, убудуће ће моћи да похађају новинарску праксу у РТВ-у.

Уговор о томе потписали су декан ове високошколске установе Јосип Ивановић и в.д. генералног директора Радио-телевизије Војводине Јожеф Клем.

"Нама је то важно зато што смо, у последње време, имали велике проблеме са недостатком нових кадрова који би радили на мађарском језику и на радију и на телевизији. Зато ми овим уговором стварамо услове да млади који се школују у Суботици дођу код нас на праксу и упознају Радио-телевизију Војводине како би стекли искуство и открили да ли је то баш оно што би волели да раде у животу", истакао је Јожеф Клем, в.д. генералног директора РТВ-а.

Уговор о сарадњи који обједињује школовање и праксу младих новинара, значајан је не само за РТВ и суботички Учитељски факултет већ и за информисање на мађарском језику у целој Војводини. "У сарадњи са Јожефом Клемом, в.д. генералног директора РТВ-а и Ференцом Неметом, нашим професором који води овај програм на нашем факултету, пре три године успешно смо акредитовали нови смер за дипломиране комуникологе. Пре него што прва генерација заврши четворогодишње студије, имаћемо акредитацију и за мастер", рекао је Јосип Ивановић, декан Учитељског факултета на мађарском језику у Суботици, истичући значај сарадње са Радио-телевизијом Војводине.

Учитељски факултет на мађарском језику у Суботици броји око 250 студената, а поред комуниколога који ће убудуће новинарску праксу моћи да обављају у РТВ-у, образује и учитеље, као и васпитаче у предшколским установама, ученичким и студентским домовима.

Коментари

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.