70 година од досељавања Македонаца у Војводини

1. април 2016. године

Поводом јубилеја „70 година од досељавања Македонаца у Војводини“, 9. априла у Панчеву ће бити организовано окупљање припадника македонске националне заједнице из Војводине, Србије и Македоније.

 


Поред представника удружења Македонаца из целе Војводине и Србије, позвани су и представници градова Панчева, Вршца, општине Пландиште и градова Крива Паланка у Р. Македонији одакле је највећи број досељеника, затим очекује се да буду присутни и представници Владе АП Војводине, Министарства за државну управу и локалну самоуправу, Канцеларије за људска и мањинска права, као и других државних институција, невладиних организација и представника дипломатског кора, објављено је на сајту Националног савета македонске националне заједнице.

Место окупљања је код некадашње железничке станице, где ће припадници македонске националне заједнице приредити перформанс дочаравајући време када су њихови преци стигли возом на то место пре 70 година, а затим ће посетити и места у којима су након тога трајно настањени - Јабука, Качарево и Глогоњ.

Зорица Лазаревић

Коментари

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.